Ennakoiva Työturvallisuus Blog

Blogista löydät artikkeleitä liittyen ennakoivaan työturvallisuuteen ja toiminnan kehittämiseen. Välillä ehkä jotain muutakin aihepiiriä sivuavaa voit löytää. Toivottavasti jostain on sinulle hyötyä ja iloa.

Yleinen
Janne Uurinmäki

Pilkillä

Työelämän lisäksi monessa arkielämän touhussa on tärkeää tiedostaa ja havainnoida erilaisia turvallisuus- ja terveysnäkökulmia. Useinhan nuo tapahtuvat meillä automaattisesti. Monesta hyvästä toiminnosta syntyy hyvä tapa, kun sitä riittävän monta kertaa toistaa.

Lue lisää »
Yleinen
Janne Uurinmäki

Uusittu sivusto

Uusitulla sivustolla haluamme tuoda entistä selkeämmin esille muutaman keskeisen pointin, miksi palvelumme on erinomainen ratkaisu tapaturmien vähentämiseen, turvallisuusjohtamisen tehostamiseen ja tuottavuuden lisäämiseen.

Lue lisää »
Turvallisuusjohtaminen
Janne Uurinmäki

Asiaa ISO 45001 standardista

ISO 45001 on uusi standardi (julkaistu maaliskuussa 2018) työterveyteen ja työturvallisuuteen sekä turvallisuusjohtamisen järjestelmien toteuttamisessa huomioitaviin asioihin. Suomeksi standardi on julkaistu nimellä SFS-ISO 45001:2018 Työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmät. Vaatimukset ja niiden soveltamisohjeita.

Lue lisää »
Ennakoiva työturvallisuus
Janne Uurinmäki

Turvallista Uutta Vuotta 2019

Kesällä 2018 aloitimme kehitystyön ennakoivan työturvallisuuden mobiilisovelluksemme uudistamisessa. Vaihdoimme sovelluskehityksessä käyttämämme teknisen alustan kokonaisuudessaan uuteen. Jatkossa tämä muutos mahdollistaa entistä helppokäyttöisempien, tehokkaampien ja monipuolisempien mobiilisovellusten tarjoamisen asiakkaillemme aikaisempaa joustavammin.

Lue lisää »
Työturvallisuustyökalut
Janne Uurinmäki

Eroon kusiaisista

Nykymaailmassa tehtävää tulityötä ja siihen tarvittavaa tulityölupaa ei onneksi tarvitse enää syvällisesti tulkita kummisedän ympäripyöreästä lauseesta, vaan ne voidaan kätevästi hoitaa mobiililaitteilla suoraan tulityöpaikalla. Tulityön tekijöiden lisäksi luvan myöntämisen yhteydessä asetetaan myös työlle asianmukaiset vartijat ja jälkivartijat. Jokaiselle osallistujalle voidaan myös lähettää tieto tulityöstä sähköpostiin tai he voivat seurata niitä oman puhelimensa sovelluksen kautta.

Lue lisää »
Ennakoiva työturvallisuus
Janne Uurinmäki

Ekakerta

Siihen aikaan oli vielä elämä edessä ja tukka takana, ja kun elettiin 80-luvun puoliväliä niin tukka oli minullakin hieman pidempää hevisorttia ja ehkäpä jopa kiharrettua. Se oli kesä, jolloin dingo oli kovin juttu omppupompun ohessa ja pojatkin saivat meikata. Onneksi ei enää nykyisin tarvitse tuollaisen pitkän tuuhean tukan kanssa tapella, leijonan harjan tilalla on lähinnä vaippapaviaanin takalistoa muistuttava karvoitus. Musiikkimakukin on hieman noista ajoista muuttunut.

Lue lisää »
Jatkuva kehittyminen
Janne Uurinmäki

Kaizen

Japaninkielessä sana Kaizen tarkoittaa ”parantamista” tai ”muutosta parempaan”. William Deming loi pohjan sille ja lopun tunnemme Japanin talousihmeenä. Suurimmat japanilaiset yritykset Sonysta Toyotaan omaksuivat jatkuvan parantamisen periaatteen. Japanilaisten tuotteiden laatu ylitti 60 – 80 -luvuilla suurimman osan muualla valmistetuista ja lisäksi hinnat pysyivät hyvin kilpailukykyisinä – made in Japan oli merkki laadusta ja usein myös edullisesta hinnasta. Menestyksen takana oli kaizen, ja monet japanilaiset yrityksen noudattavat edelleen sen oppia.

Lue lisää »
Ennakoiva työturvallisuus
Janne Uurinmäki

Oikea turvallisuusasenne, vähemmän tapaturmia

Turvallisuus lähtee asenteesta – halusta tehdä ja toimia mahdollisimman turvallisesti jokaisessa tilanteessa.
Turvallisuus syntyy halusta muuttaa ja muuttua. Iänikuinen ”näinhän tämä on aina tehty…” tapa ei välttämättä ole aina se paras, usein turvallisin eikä yleensä edes tehokkain. Työskentely korkealla ilman asianmukaisia putoamissuojaimia ei muutu järkeväksi, vaikka sitä olisi niin aina tehtykin. Muutoksen tuulien täytyy pyyhkäistä läpi koko organisaation, niin ”johdon” kuin ”duunarinkin” täytyy omata riittävä turvallisuusasenne, jotta muutos olisi onnistunut, pysyvä ja kehittyvä.

Lue lisää »