Ennakoiva Työturvallisuus Blog

Blogista löydät artikkeleitä liittyen ennakoivaan työturvallisuuteen ja toiminnan kehittämiseen. Välillä ehkä jotain muutakin aihepiiriä sivuavaa voit löytää. Toivottavasti jostain on sinulle hyötyä ja iloa.

Ennakoiva työturvallisuus
Janne Uurinmäki

Turvallista Uutta Vuotta 2019

Kesällä 2018 aloitimme kehitystyön ennakoivan työturvallisuuden mobiilisovelluksemme uudistamisessa. Vaihdoimme sovelluskehityksessä käyttämämme teknisen alustan kokonaisuudessaan uuteen. Jatkossa tämä muutos mahdollistaa entistä helppokäyttöisempien, tehokkaampien ja monipuolisempien mobiilisovellusten tarjoamisen asiakkaillemme aikaisempaa joustavammin.

Lue lisää »
Ennakoiva työturvallisuus
Janne Uurinmäki

Ekakerta

Siihen aikaan oli vielä elämä edessä ja tukka takana, ja kun elettiin 80-luvun puoliväliä niin tukka oli minullakin hieman pidempää hevisorttia ja ehkäpä jopa kiharrettua. Se oli kesä, jolloin dingo oli kovin juttu omppupompun ohessa ja pojatkin saivat meikata. Onneksi ei enää nykyisin tarvitse tuollaisen pitkän tuuhean tukan kanssa tapella, leijonan harjan tilalla on lähinnä vaippapaviaanin takalistoa muistuttava karvoitus. Musiikkimakukin on hieman noista ajoista muuttunut.

Lue lisää »
Ennakoiva työturvallisuus
Janne Uurinmäki

Oikea turvallisuusasenne, vähemmän tapaturmia

Turvallisuus lähtee asenteesta – halusta tehdä ja toimia mahdollisimman turvallisesti jokaisessa tilanteessa.
Turvallisuus syntyy halusta muuttaa ja muuttua. Iänikuinen ”näinhän tämä on aina tehty…” tapa ei välttämättä ole aina se paras, usein turvallisin eikä yleensä edes tehokkain. Työskentely korkealla ilman asianmukaisia putoamissuojaimia ei muutu järkeväksi, vaikka sitä olisi niin aina tehtykin. Muutoksen tuulien täytyy pyyhkäistä läpi koko organisaation, niin ”johdon” kuin ”duunarinkin” täytyy omata riittävä turvallisuusasenne, jotta muutos olisi onnistunut, pysyvä ja kehittyvä.

Lue lisää »